Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

THE LIBRARY IS OPEN ONLINE! While our physical spaces remain closed, the CCNY Libraries team is working remotely to make library resources and services available online.

Remote Resources and Services for Fall 2020

Need Help? Ask Us! ask us

AASL / ACSA 2021 Joint Virtual Conference: Conference at-a-Glance

43rd Annual Association of Architecture School Librarians Conference, March 24-26, 2021

AASL/ACSA 2021 Joint Coference Logo

 

The Association of Architecture School Librarians (AASL) + The Association of Collegiate Schools of Architecture (ACSA)

Exploring prospects for architecture libraries and architectural education.

Joint Virtual Conference, March 24-26, 2021

CONFERENCE-AT-A-GLANCE

WEDNESDAY, MARCH 24, 2021 

LOCATION: ZOOM | Eastern Standard Time (EST)

11:00 AM – 12:00 PM  EST | ACSA OPENING PLENARY

12:00 PM – 12:50 PM  EST | WELCOME AND ICEBREAKER SESSION

SPEAKERS: Lucy Campbell (AASL President), Nilda Sanchez-Rodriguez (AASL Vice President)

MODERATOR: Vanessa Viola

1:00 PM – 2:00 PM    EST  | CONFERENCE PAPERS: EXPANDING BORDERS (OUTREACH)

SPEAKERS: Tess Colwell, Jessica Quagliaroli | Emilee Mathews Mark Pompelia, Margot McIlwain Nishimura

30 MIN BREAK:  FREE TIME

2:30 PM – 3:50 PM    EST  | VENDOR SHOWCASE LIGHTNING TALKS

MODERATOR: Jeff Alger

4:00 PM – 5:00 PM    EST | LIGHTNING TALKS SESSION

SPEAKERS: Richard Zwiercan | Ika Jorum | Amy Trendler | Danielle Reay | Michelle Amirkhanian | Cathryn Copper, Edward Becker 

30 MIN BREAK:  FREE TIME

5:30 PM – 7:00 PM   EST  | ACSA RESEARCH SESSION


THURSDAY, MARCH 25, 2021 

LOCATION: ZOOM

11:00 AM – 12:00 PM  EST | AASL MEMBERSHIP AND BUSINESS MEETING

SPEAKERS: Lucy Campbell (AASL President)

30 MIN BREAK:  FREE TIME

12:30 PM – 1:45 PM   EST | VIRTUAL TOUR

MODERATOR: Megan Macken

15 MIN BREAK:  FREE TIME

 2:00 PM – 2:50 PM  EST  | CONFERENCE PAPERS: OPEN COLLECTIONS (COLLECTION ACCESS)

SPEAKERS: David Eifler | Manuela Aronofsky, Maggie Portis, Ella Milliken Detro | Paula Farrar 

MODERATOR: Keli Rylance

3:00 PM – 4:00 PM EST  | PANEL DISCUSSION I: LIBRARIAN/ARCH. FACULTY COLLABORATION

PANELISTS: Maya Gervits, John Cays, Gernot Riether | Catherine Essinger

30 MIN BREAK:  FREE TIME

4:30 PM – 5:30 PM EST    | TRIVIA SESSION

HOST: David Eifler, Nicole Santiago (Programming Committee)

30 MIN BREAK:  FREE TIME

6:00 PM – 7:00 PM EST    | AWARDS PLENARY AND TOPAZ KEYNOTE


FRIDAY, MARCH 26, 2021 

LOCATION: ZOOM

11:00 AM – 12:15 PM EST  | VIRTUAL TOUR

MODERATOR: Diane Lopez

15 MIN BREAK:  FREE TIME

12:30 PM – 1:30 PM EST    | CONFERENCE PAPERS: INNOVATIVE INSTRUCTION

SPEAKERS: Sara Schumacher | Johanna Kasubowski | James Murphy, Christie Hurrell 

30 MIN BREAK:  FREE TIME

MODERATOR: Jillian Kehoe

2:00 PM – 2:50 PM EST     | GROUP WORKSHOP

Expanded and Narrowed Boundaries of COVID-19 Pandemic

SPEAKERS: Barbara Ann Opar, Rose Orcutt, Lucy Campbell, Maya Gervits

10 MIN BREAK:  FREE TIME

MODERATOR: George Smart

3:00 PM – 4:30 PM EST    | PANEL DISCUSSION II: SPACES

Inside and Out: Investigations into the use of spaces both within and beyond our libraries’ walls 

PANELISTS: Barbara Ann Opar, Martha Walker, Gilda Santana | Tina Budzise-Weaver, Pauline Melgoza

30 MIN BREAK:  FREE TIME

5:00 PM – 6:00 PM EST    | HAPPY HOUR SESSION

OPEN TO ALL: THEME TBD Lucy Campbell, Nilda Sanchez-Rodriguez

5:30 PM – 7:00 PM EST    | ACSA CLOSING PLENARY